Twee oversteekplaatsen op Gentse stadsring worden één: “Veiliger zo”

© Wegen en Verkeer

De Gentse stadsring R40 wordt aangepast aan de Vlaamsekaai: twee oversteekplaatsen worden samengevoegd tot één. Veiliger voor fietsers en voetgangers, maar er zal wel maanden hinder zijn voor autoverkeer.

Bert Staes

Het wordt een moeilijker najaar voor automobilisten die vaak aan de Vlaamsekaai moeten passeren. Twee oversteekplaatsen op het drukke stuk van de R40 worden dit najaar aangepast. Vanaf volgende week wordt er gewerkt, tot eind november.

De oversteekplaats met verkeerslichten aan de Eendrachtstraat verdwijnt, net zoals een onbeveiligd zebrapad ter hoogte van de Snoekstraat. In de plaats komt er een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten en een drukknop, ter hoogte van de Zalmstraat.

De ingreep kadert vooral in de veiligheid van voetgangers en fietsers, zegt Wegen en Verkeer, het Vlaamse agentschap dat de R40 beheert. “Zo kan men oversteken op de meest logische plek, in het verlengde van de fiets- en voetgangersbrug over de Schelde.” Fietsers moeten over het brugje waarvan sprake - een oversteek op een sluis van de Vlaamse Waterweg - wel afstappen.

Door de werken zal het autoverkeer op de R40 een tijd lang over één rijstrook moeten in elke richting.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio