Kookboek voor eikels (de vrucht, niet de kok): kruiden- en plantendeskundige wil ons eikelburgers en eikelbrood doen eten

Kookboek voor eikels (de vrucht, niet de kok): kruiden- en plantendeskundige wil ons eikelburgers en eikelbrood doen eten

Ben Brumagne: “Eikels bevatten eiwitten, koolhydraten en vetten.” Foto: Guy Puttemans

Tijdens een boswandeling belanden ze onder je vuile zolen, maar straks liggen ze misschien op je bord. Want kruiden- en plantendeskundige Ben Brumagne (27) pleit ervoor eikels op het menu te zetten, verwerkt in brood, koekjes, couscous of olie. Opvallend, voor een vrucht die eigenlijk giftig is. “Onze voorouders aten die nochtans ook.”

Als hij vertelt dat hij kookt met eikels, volgt vaak onnozel gegiechel. Maar Ben Brumagne, wildplukker uit Brussel, is serieus: hij wil eikels op ons bord brengen. Daarvoor werkt hij nu aan het Kookboek ...

Het beste van Enkel voor abonnees