Postzegel wordt nog maar eens duurder

Postzegel wordt nog maar eens duurder

Een brief versturen wordt nog maar eens duurder. Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) heeft een tariefverhoging goedgekeurd vanaf begin 2020. Een priorzegel zal dan 1,21 euro gaan kosten of 21 procent meer dan vandaag.

“Het BIPT heeft een tariefverhoging door bpost van gemiddeld 11,4% goedgekeurd. Hierdoor kan bpost vanaf 1 januari 2020 de tarieven verhogen voor het zogenaamde “kleingebruikerspakket”, zijnde zowel nationale als internationale standaardbrieven en pakjes voor particulieren en kleine professionelen”, zegt Jimmy Smedts van het BIPT.

“De tariefverhoging zal voelbaar zijn binnen het krimpende brievensegment, voor binnenlandse pakketten daarentegen zal er geen tariefaanpassing plaatsvinden.”

Zo zal de prior postzegel in 2020 aan 1,21 euro worden aangeboden door bpost. Dat is een stijging met een vijfde ten opzichte van 2019.

De non-prior zegel zal, door een verhoging van +6,32%, met een stuktarief van 1,01 euro duurder uitvallen dan de huidige prior postzegel aan 1 euro.

Voor het “kleingebruikerspakket” als geheel, dat naast de prior en non-prior brieven eveneens de enkelstuktarieven van aangetekende zendingen, postpakketten en uitgaande grensoverschrijdende post omvat, gaat het om een stijging van 11,4%.

Corrigeer

MEER NIEUWS