Management gedupeerde Eekhoff gaat juridische stappen ondernemen tegen beslissing UCI

Management gedupeerde Eekhoff gaat juridische stappen ondernemen tegen beslissing UCI

Nils Eekhoff in tranen Foto: Photo News

De beslissing om Nils Eekhoff zijn wereldtitel te ontnemen, is ook in slechte aarde gevallen bij het management van de jonge Nederlander. Zij gaan juridische stappen ondernemen tegen de beslissing en de internationale wielerunie.

LEES OOK. Nederlanders furieus na diskwalificatie Eekhoff: “Is dit in het belang van de wielersport?”

SEG-Cycling, het managementbureau dat de belangen van Nils Eekhoff behartigt, laat het hier niet bij. AD-journalist Thijs Zonneveld had contact met de broers Berkhoff en die verzekerden hem het hier niet bij te zullen laten. “Ze moeten met bewijzen komen. We zijn bereid om juridische stappen te ondernemen tegen deze beslissing.”

De samenstelling van de jury valt ook niet overal in goede aarde. De zevenkoppige jury, geleid door de Belg Luc Herpelinck, bevat zowel een Italiaan, Zwitser als een Brit, de drie landen die baat hadden bij de diskwalificatie van Eekhoff. Bij gelijkheid van stemmen is het de stem van de juryvoorzitter die de doorslag geeft.

De Nederlandse federatie besloot niet in beroep te gaan tegen de beslissing. Ze erkenden de fout van Eekhoff maar stelden zich wel vragen bij de manier van werken. “De jury had direct moeten ingrijpen”, vond algemeen directeur Thorwald Veneberg. “Nu zitten we hier met een gebroken jongen. Maar er zijn regels en wat hij deed, klopte niet.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.