Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Politie rijdt twee jongeren klem na achtervolging van vijftig kilometer

Twee jonge Roemenen die zich vrijdagmorgen verdacht gedroegen in Ingelmunster, sloegen bij een controle op de vlucht. Na een achtervolging over een afstand van vijftig kilometer, met snelheden tot 200 kilometer per uur, konden ze worden klemgereden in Melle.

Wat de twee jongeren van amper 20 en 21 jaar heeft bezield om omstreeks 11.15 uur aan hun spectaculaire ontsnappingspoging te beginnen, wordt nog onderzocht. Het was een buurtbewoner van de Bruggestraat in Ingelmunster die hun verdachte gedragingen had opgemerkt en de wijkagent verwittigde. Die kwam tijdens het patrouilleren de twee tegen.

Alfa Romeo

De twee jongeren waren in een Alfa Romeo met Italiaanse nummerplaat gestapt. Veel tijd om hen te ondervragen, kreeg de agent niet, want ze gingen er in hun wagen als gekken vandoor. Via Tielt ging het naar de E40, waar ze aan een rotvaart richting Gent raasden. “Twee van onze mobiele ploegen zetten meteen de achtervolging in”, zegt commissaris Herwig Catteeuw van de politiezone Midow. “Op de E40 kregen ze assistentie van de federale wegpolitie.”

Met succes, want vijftig kilometer verder, na een dolle achtervolging met snelheden tot 200 kilometer per uur, kon het vluchtende duo omstreeks 12.30 uur worden klemgereden ter hoogte van het Oost-Vlaamse Melle. “Niemand raakte gewond en er is geen schade aan de voertuigen”, zegt Catteeuw.

De twee verdachten werden aangehouden. Het gaat om jongeren van 20 en 21 jaar met de Roemeense nationaliteit. (gsd)

Het beste van Enkel voor abonnees