Opluchting voor ‘Spider-Man’-fans: Sony en Disney sluiten vrede

Opluchting voor ‘Spider-Man’-fans: Sony en Disney sluiten vrede

Foto: ISOPIX

Fans van Spider-Man mogen opgelucht ademhalen: Sony en Disney zijn tot een akkoord gekomen over de toekomst van de populaire superheld.

Het personage Spider-Man is intellectuele eigendom van Sony, maar figureert al enkele jaren in de waanzinnig populaire Marvel-filmreeks van Disney. De bedrijven hadden daarover een (aflopend) akkoord, maar kwamen niet tot overeenstemming over een nieuwe deal. Spider-Man dreigde zo te verdwijnen uit het Marvel-universum.

Maar vrijdag was er witte rook: beide bedrijven gaan de volgende ‘Spider-Man’-film samen produceren, Disney strijkt 25 procent van de winst op. Eerder had Disney nog de helft van de winst geëist. Als deel van het akkoord mag Spider-Man in toekomst ook opdraven in een nieuwe Marvel-film.

De overeenkomst is goed nieuws voor fans van Spider-Man, die vreesden dat een terugkeer naar Sony ook een terugkeer naar het mindere niveau van Spider-Man-films geproduceerd door Sony zou betekenen, en dat een breuk met Disney ook een bruusk einde zou maken aan een verhaallijn die al jaren werd opgebouwd.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees