Cercle Brugge-fans bestormen loges na nieuwe nederlaag in degradatietopper

Cercle Brugge-fans bestormen loges na nieuwe nederlaag in degradatietopper

Het gaat van kwaad naar erger met Cercle. Na de blamage in de beker tegen US Rebecq volgde zaterdagavond ook een nederlaag in de degradatietopper tegen Eupen: 1-2. Meteen na affluiten roerden de fans zich en bestormden ze de loges, waar het bestuur steevast zit.

Cercle-trainer Fabien Mercadal moest met voorzitter Frans Schotte de fans te woorden komen staan om de gemoederen te bedaren. De coach van de vereniging begreep de supporters, maar was wel onder de indruk. Na de wedstrijd vertrok hij samen met de spelers via een alternatieve route uit het stadion om de boze fans te mijden.

Voorzitter Schotte en sportief directeur François Vitali behouden voorlopig wel het vertrouwen in hun trainer. “Er zijn fouten gemaakt, maar niet door de trainer”, aldus Vitali. “Door omstandigheden waren we te laat op de mercato en de jonge groep mist automatismen en vertrouwen.”

LEES OOK. Van kwaad naar erger bij Cercle Brugge: Milicevic dompelt de vereniging in diepe crisis

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.