Sophie Berger verovert goud op European Open judo in Luxemburg

Onze 22-jarige landgenote Sophie Berger (-78 kg) heeft op de European Open van Luxemburg goud veroverd. Berger won haar vier kampen met ippon en bezorgde België zo de enige medaille op de eerste editie van deze wereldbekerwedstrijd.

Sophie Berger (IJF 55) won haar eerste kamp met ippon van de Duitse Marie Branser (IJF 131), die sinds april van dit jaar de kleuren van Congo verdedigt. Branser kreeg na anderhalve minuut een derde strafpunt achter haar naam en werd op die manier uitgesloten voor de verdere competitie. Zij lijkt daarmee haar ambitie om te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio definitief te kunnen opbergen; om die reden maakte ze de overstap van de Duitse naar de Congolese judofederatie.

In de tweede kamp van Sophie Berger mocht de Franse leeftijdsgenote Chloë Dollin (IJF 77) - ook al na anderhalve minuut - haar koffers pakken en ook de andere Française, Marie Moulin (geen IJF-ranking) onderging een identiek lot. In de finale tegen de Duitse Teresa Zenker (IJF 46) kon Sophie Berger na 2min54 de winnende ippon scoren.

Roxane Taeymans (-70 kg) moest in Luxemburg vrede nemen met de zevende plaats nadat zij na drie minuten in de Golden score van de herkansingen tegen de Italiaanse Carola Paissoni (IJF 47) een derde strafpunt moest incasseren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.