Bondscoach Rik Verbrugghe over ontgoochelend WK: “Greg nog nooit zo moe gezien”

Bondscoach Rik Verbrugghe over ontgoochelend WK: “Greg nog nooit zo moe gezien”

Foto: rr

In de aanloop naar zijn eerste WK zei bondscoach Rik Verbrugghe dat België 50 procent kans op de wereldtitel had. Ruim ingeschat, want België heeft nooit echt in koers gezeten. De bondscoach had er iets anders van verwacht.

LEES OOK. Hoe België al op 30 kilometer van de streep uitgeteld was voor de wereldtitel: ondergang in drie bedrijven

“Dat klopt, maar wie had verwacht dat Pedersen zou winnen?”, antwoordde Verbrugghe in eerste instantie naast de kwestie. “Dit is een ontgoocheling. Ik heb mooie dingen gezien, maar we moeten altijd mee als eerst Pedersen, nadien Moscon en nog eens later Van der Poel en Trentin aanvielen. Dat gebeurde niet. We moesten passen. Ik denk dat de conclusie is dat we de benen niet hadden op dat moment. Greg voelde zich goed, maar niet super. Toen hij over de meet reed, zag hij er zeer moe uit. Ik heb hem nog nooit zo moe gezien.”

Met Gilbert verloor Verbrugghe al snel zijn andere kopman. “Een ambetant moment. Het is alsof Nederland opeens zonder Van der Poel verder moest. We begonnen met twee kopmannen aan de koers, maar plots stond Greg er alleen voor. Op zo’n moment moet je onderling goed met elkaar communiceren. Ik heb dat ook op het bord geschreven: Greg communiceren. Ik weet niet of dat goed gelukt is.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.