Wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten duikt weer even het veld in en zoekt ook wollen regenboogtrui voor retrorit

Wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten duikt weer even het veld in en zoekt ook wollen regenboogtrui voor retrorit

Foto: Photo News

Annemiek van Vleuten maakt binnenkort weer een uitstapje naar het veldrijden. De bijna 37-jarige Nederlandse, die zaterdag met een indrukwekkende solo van meer dan 100 kilometer de wereldtitel op de weg veroverde, doet op zondag 13 oktober voor eigen volk mee aan de Superprestigecross in Gieten.

“Neem dit vooral niet te serieus, maar ik sta inderdaad aan de start in Gieten. Gewoon omdat ik crossen leuk vind”, schreef Van Vleuten op Twitter.

De wielrenster van het Australische Mitchelton-Scott, die in 2020 Sofie De Vuyst als teamgenote krijgt, deed de afgelopen jaren wel vaker af en toe mee aan een veldrit. Ook stapte ze wel eens op de mountainbike. Twee jaar geleden veroverde Van Vleuten zelfs de Nederlandse marathontitel op de mountainbike.

De tweevoudig wereldkampioene tijdrijden veroverde zaterdag in Yorkshire ook in de wegwedstrijd de regenboogtrui. Van Vleuten reed daarin maandag vol trots haar eerste trainingsrondje. Bij de cross van Gieten staat ze in het zwart-gele tricot van haar ploeg aan de start.

“Wie heeft een wollen regenboogtrui?”

Maar het veld is niet het enige zijsprongetje dat Van Vleuten heeft ingepland. Deze zondag verschijnt ze immers ook aan de start van L’Eroica in Toscane. Een wedstrijd op de grindwegen van Strade Bianche die echter wordt afgewerkt in retrostijl. Daarom deed ze een oproep op Twitter:

“GEZOCHT wollen regenboogtrui (liefst echt oud) en oude fietsschoentjes (hoe ouder hoe beter, dus zonder kliksysteem). Alles in bruikleen en daar krijg je gesigneerd shirt voor terug.”

Corrigeer