Nederlandse tennistopper Kiki Bertens is trending op sociale media met aangebrande uitspraken: “K*tkinderen!”

Nederlandse tennistopper Kiki Bertens is trending op sociale media met aangebrande uitspraken: “K*tkinderen!”

“Kiki, do you love me?”, zong de Canadese rapper Drake in de wereldhit ‘In My Feelings’. Het antwoord van Kiki Bertens was vandaag ongetwijfeld: “Nee!”. De Nederlandse nummer 8 op de WTA-ranking stootte dan wel door naar de derde ronde van de China Open, tijdens haar wedstrijd tegen Dajana Jastremska (WTA-27) ging ze even helemaal over de rooie.

De 27-jarige Bertens won de partij in Peking met 7-6 en 6-3, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de eerste set gaf ze bijna een 4-2-voorsprong uit handen, in de tiebreak ei zo na een bonus van 6-1. Na afloop van de eerste set riep de Nederlandse haar coach Elise Tamaëla op de tenniscourt. Waarna ze haar frustraties de vrije loop liet.

Bertens had het onder andere over “k*tkinderen” en vroeg zich luidop af waarom ouders hun kinderen meenemen naar een tenniswedstrijd. “Alles in mijn hoofd is chaos”, aldus de Nederlandse.

Op sociale media werd meteen negatief gereageerd op de aangebrande uitspraken van Bertens. Een kleine bloemlezing:

“Ik denk dat ze twee babysitters nodig heeft. Wat een baby.”

“Meteen alle sympathie verdwenen welke ik voor Kiki had. Daaahaaaagggh.”

“Tijd dat ze eens opgroeit en mentaal eens goed wordt. Anders blijft ze wisselvallig. De toppers hebben ook last van dit soort geluiden maar zeuren er niet over.”

“Het is wel altijd iets met Kiki he. Er hoeft maar iets te gebeuren en ze is meteen van stuk.”

“Beste @kikibertens, je bent voor vele kinderen een voorbeeld/idool een topsporter beetje gek dat er dan mensen en kinderen in het publiek zitten he. Misschien moet je ergens in de bossen op baan 10 gaan ballen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.