Scholen, voetbalkantines en zelfs een crèche: niets was veilig voor dit trio van inbrekers

Onder andere hier in leefschool de Sterappel in Sint-Gillis-Waas, hielden de dieven lelijk thuis. Foto: bfs

Lokeren / Sint-Gillis-Waas -

Een trio dat een hele reeks inbraken pleegde in scholen, kantines en gebouwen voor kinderopvang in het Waasland, is veroordeeld tot celstraffen tot vierentwintig maanden. Ze werden op heterdaad betrapt na een inbraak in een school in Lokeren.

Het aantal feiten in het strafdossier van Mike G., Michael P. en Peggy M. loopt aanzienlijk op. In totaal hebben ze 22 feiten op hun naam staan. Het trio brak onder meer in bij de Broederschool in Lokeren, de kantine van voetbalclub White Star Meerdonk, basisschool Eeckberger, kinderopvang Stekelbees, leefschool De Sterappel in Sint-Gillis-Waas, de gebouwen van Chirogroep Saleghem in Meerdonk en het filiaal van de stedelijke academie in Sint-Gillis-Waas. In 2017 liepen ze uiteindelijk tegen de lamp na een inbraak in een school in Lokeren. Twee van hen werden op heterdaad betrapt en konden worden ingerekend. “Ze bekenden de inbraak waarna er huiszoekingen uitgevoerd werden”, schetste het openbaar ministerie. “Uit het onderzoek bleek dat de drie in aanmerking kwamen voor veertien effectieve inbraken, zeven inbraakpoging en één diefstal. Het ging telkens om scholen, gebouwen voor kinderopvang of kantines.”

Zichzelf verdedigen

Michael P. en Mike G. bleken verantwoordelijk te zijn voor het leeuwendeel van de feiten. Zij werden maandag door de correctionele rechtbank in Dendermonde beiden veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vierentwintig maanden. Peggy M. kwam er vanaf met een effectieve celstraf van acht maanden. Alleen Michael P., die al in de cel zat voor andere feiten, woonde het proces bij. Zijn twee kompanen gaven niet thuis en werden veroordeeld bij verstek.

De houding van Michael P. tijdens de behandeling van de rechtszaak was opmerkelijk. Aanvankelijk had hij aangegeven zichzelf te willen verdedigen zonder bijstand van een advocaat, maar kwam daar uiteindelijke op terug nadat hij de zware strafvordering van de procureur had gehoord. Daardoor kon de rechter niet anders dan de zaak uit te stellen met een vertraging van de behandeling ervan als gevolg.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees