Studio 100 en Colruyt komen met ‘kookprogramma voor en door kinderen’

Studio 100 en Colruyt komen met ‘kookprogramma voor en door kinderen’

Marie Verhulst wordt het gezicht van het nieuwe kookprogramma in samenwerking met Colruyt. Foto: studio100/ Colruyt

Studio 100 en discountketen Colruyt willen kinderen evenwichtiger leren eten. Een eerste stap is een ‘kookprogramma voor en door kinderen’. Keukenchefs-in de-dop kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Voor het nieuwe kookprogramma voor kinderen, dat nog geen naam heeft maar vanaf het voorjaar 2020 te bekijken zal zijn op Studio 100 TV en via de app ‘Studio 100 GO’, opent Colruyt de keuken van haar Colruyt Group Academy. Een jaar lang maken kinderen er elke week een eenvoudig, evenwichtig en kindvriendelijk gerecht met de hulp van Studio 100 TV-host Marie Verhulst. Elke week speelt een nieuwe seizoensgroente de hoofdrol in een recept dat ontwikkeld werd in samenspraak met de voedingsdeskundigen van Colruyt. Het is de bedoeling dat de kinderen de gerechten achteraf thuis kunnen bereiden.

Ondanks de link met Colruyt wordt het zeker geen product placement-programma, zegt Guy Helewaut: “Alles zal draaien rond gezonde seizoensgroenten en -fruit, en daar staan geen merken op”, lacht de marketingdirecteur van Colruyt. “We hebben vooral educatieve bedoelingen op de lange termijn, namelijk een nieuwe generatie groente-ambassadeurs kweken.”

Voor Hans Bourlon, CEO van Studio 100 Groep, past de samenwerking perfect binnen de strategie van zijn entertainmentbedrijf: “Wij brengen al jaren fruit en groenten op de markt, doen inspanningen voor evenwichtige voeding en om kinderen aan het dansen en sporten te krijgen met de ‘Move van de dag’ door bekende tv-figuren, de Buitenspeeldag, de K3-dansstudio en Campus 12. Dit programma past dus perfect in het plaatje.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees