En er wordt nog altijd gekoerst: fotofinish brengt beslissing in eerste etappe Ronde van Kroatië

En er wordt nog altijd gekoerst: fotofinish brengt beslissing in eerste etappe Ronde van Kroatië

Mads Pedersen beseft nog altijd niet dat hij al wereldkampioen is maar intussen wordt er alweer volop gekoerst. In Kroatië bijvoorbeeld, waar tussen Osijek en Lipik de eerste etappe op het programma stond. De fotofinish moest uiteindelijk de winnaar aanduiden.

Een lekker weertje, mooie wegen en tweehonderd overwegend vlakke kilometers. Dat smeekte om een massaspurt. En die kwam er ook. De Sloveen Marko Kump had duidelijk meer parcourskennis en spurtte aan de binnenkant van de licht van richting veranderende aankomststrook. De Kazak Yevgeni Gidich reed vermoedelijk de snelste spurt maar moest meer meters afleggen. Het verschil tussen beide renners was niet met het blote oog waarneembaar zodat de fotofinish uitsluitsel moest brengen met Kump als de gelukkige.

In de Ronde van Kroatië staan ook drie landgenoten aan de start: Bert De Backer, Ben Hermans en Serge Pauwels. Hermans en Pauwels willen zich laten zien in de meer geaccidenteerde etappes.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.