Eerste Belgische Jumbo opent op 6 november de deuren in Pelt

Eerste Belgische Jumbo opent op 6 november de deuren in Pelt

Themabeeld Foto: Belga

Pelt -

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent op 6 november haar allereerste winkel in België, in het Limburgse Pelt. Dat heeft de keten woensdag bekendgemaakt.

In Nederland is Jumbo de op één na grootste supermarkt, met ruim 650 winkels. De keten maakte al eerder bekend de sprong naar België te wagen. Daar wordt nu dus een datum en een plaats opgeplakt: de eerste winkel komt in Pelt op 6 november. Volgens Peter Isaac, managing director van Jumbo België, is er in België volop ruimte voor de Jumbo-formule. “Jumbo wil met haar formule het Belgisch supermarktlandschap vernieuwen”, klinkt het.

LEES OOK. Jumbo lijkt nu al te capituleren voor Colruyt: kan Nederlandse supermarkt prijzenoorlog met Vlaanderens goedkoopste wel winnen? (+)

Voor het einde van het jaar komt er ook nog een Jumbo in Lanaken en in Rijkevorsel, zo raakte eerder al bekend. Voor 2020 staan er nog zo’n 12 tot 15 nieuwe winkels in Vlaanderen op het programma. Op termijn ziet de supermarktketen potentieel voor ruim 100 winkels in België, liet de keten eerder weten.

De vorige Nederlandse supermarktketen die naar België kwam, was Albert Heijn in 2011. Intussen heeft AH hier meer dan 40 winkels, en daar zouden er de komende jaren nog eens 30 à 50 moeten bijkomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees