Meelopende verzorger brengt twee renners ten val na finish in Ronde van Kroatië

Meelopende verzorger brengt twee renners ten val na finish in Ronde van Kroatië

Eduard Grosu (Delko Marseille Provence KTM) heeft de tweede rit in de Ronde van Kroatië (2.1) gewonnen. De Roemeen zette na 183 km van Slunj naar Zadar zijn sprint van ver aan, net voor een laatste listige bocht, en bleef het peloton drie seconden voor. Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) werd tweede, voor de ritwinnaar van dinsdag Marko Kump (Adria Mobil). Bert De Backer finishte als eerste landgenoot op een twaalfde plaats. Maar het opmerkelijkste feit gebeurde na de aankomst: een verzorger veroorzaakte domweg een dubbele val.

Grosu is ook de nieuwe leider in Kroatië na een tweede massaspurt op rij. De Roemeen kwam vierend over de meet, maar ondertussen ging het achter hem stevig mis. Een verzorger, vermoedelijk van de winnaar, liep schuin over de weg achter Grosu aan. Matteo Frapporti, die vierde werd, kon de man niet meer ontwijken en reed pardoes op hem in. In zijn val sleurde de Italiaan Edmondson mee tegen de grond.

Gisteren was er ook al een opmerkelijke aankomst in de Ronde van Kroatie. Marko Kump won toen de rit na een bijzonder mooie fotofinish met drie renners.

LEES OOK.En er wordt nog altijd gekoerst: fotofinish brengt beslissing in eerste etappe Ronde van Kroatië

Nadat de vroege vlucht van vijf met Benjamin Hill, Markus Wildauer, Daniel Lehner, Dominik Hrinkow en Jens van den Dool werd opgeraapt op 50 km van het einde, en het intussen hard was beginnen regenen, vormde zich een nieuwe kopgroep van zeven: Florian Kierner, Stef Krul, Stephan Rabitsch, Matthieu Jeannes, Dylan Bouwmans, Maciej Paterski en Jonathan Dinkler.

Ook zij zouden het niet uitzingen tot het einde, ondanks nog een massale valpartij op 8 km van de streep, keerde het peloton terug. Meteen daarna waagde Mohoric zijn kans, zonder succes, ook pogingen van Vadim Pronskiy en John Mandrysch draaiden op niets uit. Een sprint zat eraan te komen. In de technische finale toonde Grosu zich de slimste en zette hij, net voor een bocht, op 600 meter aan en bleef hij het peloton nipt voor.

Voor Grosu is het zijn vijfde overwinning van het seizoen, na twee ritoverwinningen in de Ronde van Qinghai Lake, een etappezege in de Ronde van Slovakije en winst in de Ronde van Limburg.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.