Gezocht: twee kleuters om kleuterschooltje te redden van sluiting

Gezocht: twee kleuters om kleuterschooltje te redden van sluiting

De school van directeur Sigi Raymakers heeft momenteel tien kleuters, twee te weinig om te overleven. Foto: ppg

Linter / Kortenaken -

Vrije kleuterschool De Kiem aan de Rectorijstraat in Ransberg komt twee kleuters te kort om te overleven zonder ‘genadejaar’.

“Ons schooltje telt momenteel tien kleuters”, zegt directeur Sigi Raymakers. “Dat zijn er twee te weinig om te overleven. De Kiem is altijd een dorpskleuterschooltje geweest met vijftien tot twintig kleuters. Tegen 1 februari 2020 moet het minimumaantal van twaalf kleuters bereikt zijn of we gaan ons eerste ‘genadejaar’ in. Lukt het dan ook een tweede keer op rij niet, dan is het voorbij.”

Instappertjes tellen niet

De Kiem verwacht tegen maart en april enkele ‘instappertjes’, maar die worden niet meegerekend bij de telling van 1 februari. “Door de inspectie werden we onlangs nog omschreven als ‘een paradijs voor de kinderen’. De kleinschaligheid van onze school is een extra troef. De instappertjes en de eerste kleuterklas zitten in de voormiddag samen in één lokaal, de tweede en derde kleuterklas in een ander lokaal. In de namiddag zitten alle kleuters samen, zodat de kinderen van verschillende leeftijd, vlot en spelenderwijs met elkaar leren omgaan.”

De directie hoopt vurig dat er nog minstens twee kleuters voor 1 februari opdagen. Op 24 oktober is er van 10 tot 12 uur een kijkdag.

Vrije kleuterscholen De Wegwijzer Orsmaal en De Boskabouters Meldert kampen met hetzelfde probleem.

011-58.78.70 of directie@gvksdekiem.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees