Natuurvereniging die zich verzet tegen stadion Club Brugge komt nu zelf met alternatief om project toch te laten doorgaan

Natuurvereniging die zich verzet tegen stadion Club Brugge komt nu zelf met alternatief om project toch te laten doorgaan

Foto: repro mvn

Groen vzw, de natuurvereniging die zich verzet tegen de bouw van een nieuw stadion van Club Brugge langs de Blankenbergse Steenweg, heeft een voorstel gedaan om het stadiondossier te deblokkeren. De vereniging stelde het Brugse stadsbestuur voor om het nieuwe stadion één kilometer verder te bouwen op de Spie, een stuk landbouwgrond tussen twee spoorlijnen.

“Het is een piste die voordelen biedt, maar de vraag is of Club Brugge zelf wel op deze locatie wil bouwen”, reageert Brugs burgemeester Dirk De fauw afwachtend.

Bij Club Brugge verkiezen ze voorlopig niet te reageren. De zaak kwam vorige week toen de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) Groen vzw aanwees als dé oorzaak van de stilstand. Daarop probeerden de Brugse fans de activiteiten van de natuurvereniging te saboteren.

LEES OOK. “Wij krijgen geen stadion? Dan zij geen natuurwandelingen”: Club Brugge-supporters saboteren activiteiten van vzw (+)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.