Man (63) maanden misbruikt door Macedonische familie in Deurne: moest op terras slapen en zich buiten wassen

Man (63) maanden misbruikt door Macedonische familie in Deurne: moest op terras slapen en zich buiten wassen

De Turnhoutsebaan in Deurne, het slachtoffer moest op het terras slapen. Foto: jtp

Deurne -

In Deurne is een 63-jarige man uitgebuit en misbruikt door een Macedonische familie. Dat meldt het parket van Antwerpen. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar mensonterende behandelingen. Een man van 42 en een vrouw van 41 zijn aangehouden.

Een wijkagent uit de regio ontving op 17 augustus 2019 een melding over een oudere man met een mentale beperking die al verschillende maanden buiten op een terras zou slapen op een adres in Deurne. Hij zou ook verplicht zijn zich buiten te wassen en daar ook te eten, dat hadden buurtbewoners gezien.

Een team van de lokale politie kon de man spreken en stelde vast dat de bewoners van de woning, een Macedonische familie, het slachtoffer uitbuitten en misbruik maakten van de kwetsbare toestand van de man.

Financieel gepluimd

Het slachtoffer is een Belgische man die de Macedoniërs al een hele tijd kent. Uit het eerste onderzoek blijkt dat ze het slachtoffer de afgelopen tien jaar financieel gepluimd hebben. De zestiger werd in samenspraak met het parket en de vzw Payoke op een veilige plaats ondergebracht.

“Tijdens het verdere onderzoek werd ook een onderzoeksrechter gevorderd wegens mensenhandel, misbruik van de zwakke toestand van personen en mensonterende behandeling”, aldus het parket. Op 1 oktober 2019 werd een huiszoeking uitgevoerd en werden drie leden van de familie opgepakt. De onderzoeksrechter besliste dinsdag om een man van 42 en een vrouw van 41 jaar aan te houden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De dochter van 19 is vrij onder voorwaarden.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees