Eén op de tien autobestuurders loopt in schoolomgeving tegen de lamp

Eén op de tien autobestuurders loopt in schoolomgeving tegen de lamp

Themabeeld. Foto: Photo News

Duffel / Putte / Bonheiden / Sint-Katelijne-Waver -

De politiezone BoDuKaP heeft heel de maand september snelheidscontroles uitgevoerd in schoolomgevingen. De controles vonden plaats bij aanvang en aan het einde van schooldagen.

In totaal controleerde de politie voor een tijdsperiode van zeventig uur en twintig minuten. Daarbij werd de snelheid van 17.117 voertuigen gemeten. 1.765 bestuurders, goed voor 10,3% van het aantal gecontroleerden, overtraden de wet. Vier autobestuurders zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

De verkeersploegen stelden ook 132 andere verkeersovertredingen vast. Elf personen, waaronder ook kinderen, droegen geen veiligheidsgordel. Vijftien bestuurders haalden een fietser in waar het niet mocht omwille van een fietsstraat, de politie noteerde één inbreuk op tonnagebeperking en twee bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. Drie personen versperden met hun voertuig een kruispunt, één chauffeur gaf geen voorrang aan voetgangers bij een oversteekplaats, één bestuurder overschreed bij het inhalen een volle witte lijn en één motorrijder droeg geen beschermende kledij. De politie noteerde ten slotte 24 foutparkeerders, zij mogen een GAS-boete in de bus verwachten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio