OHL: "De timing van Vercauteren en de handelswijze van Anderlecht zijn een ontgoocheling voor de club"

OHL: "De timing van Vercauteren en de handelswijze van Anderlecht zijn een ontgoocheling voor de club"

Foto: BELGA

OH Leuven heeft donderdag bevestigd dat Frank Vercauteren zijn functie van sportief adviseur neerlegt. Vercauteren trekt naar Anderlecht en dat met onmiddellijke ingang. "De timing van Frank zijn vertrek en de handelswijze van RSC Anderlecht zijn een ontgoocheling voor de club", aldus OHL.

LEES OOK.Stoelendans bij Anderlecht: Frank Vercauteren wordt nieuwe hoofdtrainer, exit voor Frank Arnesen

LEES OOK. Al 20 jaar crisismanager: hoe Franky Vercauteren alleen de Rode Duivels niet uit het slop kreeg

“Frank stond onze hoofdcoach Vincent Euvrard bij sinds de aanstelling van beiden in februari”, begon de 1B-club in een persconferentie. “Hij ondersteunde zo de ontwikkeling van één van Belgiës jonge topcoaches en dit zowel tijdens de remonte vorig seizoen als in de veelbelovende start dit seizoen.”

“De club drukt haar volle vertrouwen uit in Vincent. Zijn leiderschap over een getalenteerde spelersgroep en een uiterst vakkundige technische staf hebben de club en het team in een gunstige positie gebracht in onze strijd naar promotie. Zijn permanent groeiend leiderschap verzekert de club dat we met vertrouwen ons doel kunnen nastreven.”

Ook Euvrard vond het vertrek van Vercauteren spijtig. “Het is altijd pijnlijk voor elke organisatie, club of team om competente mensen te verliezen. Maar de ultieme doelstelling van ons project, het gezamenlijke doel, blijft hetzelfde: SAMEN bouwen aan een team voor promotie. Meer dan ooit is dit een moment om allemaal samen nog harder te werken om onze objectieven te bereiken. Meer dan ooit is het #samensterker.”

Zaterdag neemt OH Leuven, leider in 1B met negentien punten na acht speeldagen, het op tegen Sporting Lokeren.

LEES OOK. Frank Vercauteren is “tevreden dat hij opnieuw thuiskomt” bij Anderlecht, Vincent Kompany vindt hem “de perfecte T1”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.