Geen zoveelste wereldtitel, wel zware crash: MotoGP-rijder Marc Marquez in de lucht gekatapulteerd op circuit van Thailand

Geen zoveelste wereldtitel, wel zware crash: MotoGP-rijder Marc Marquez in de lucht gekatapulteerd op circuit van Thailand

In de MotoGP kan dit weekend de beslissing vallen in de strijd om de wereldtitel. Honda-rijder Marc Marquez moet amper twee punten beter doen dan concurrent Andrea Dovizioso (Ducati) om voor de zesde keer de beste te worden in de koningsklasse op racemotors. Maar tijdens de eerste vrije training van de Grote Prijs van Thailand ging het mis voor de Spanjaard.

Marquez ging in de zevende bocht van het Chang International Circuit. Hij werd van zijn motor gekatapulteerd, waarna ook zijn Honda de lucht in vloog. De Spanjaard kwam na een glijpartij in het grind terecht en bleef een tijd lang zitten.

Uiteindelijk kwam Marquez weer recht, maar hij werd wel op een draagberrie afgevoerd naar het ziekenhuis.

Als bij wonder kwam de nu nog vijfvoudige wereldkampioen er vanaf zonder al te veel kleerscheuren. “We hadden geluk vandaag”, aldus teammanager Alberto Puig. “Hij heeft een behandeling gekregen en gaat opnieuw rijden.”

De eerste vrije training werd overigens gewonnen door Maverick Vinales, voor Fabio Quartararo. De Grote Prijs van Thailand staat zondag op het programma.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.