Belgische topskiërs aanwezig op BK Indoor in Peer

Belgische topskiërs aanwezig op BK Indoor in Peer

Foto: REUTERS

Met Sam Maes (reuzenslalom) en Armand Marchant (slalom) baadt de Belgische skiwereld momenteel in een ongekende luxe. Beide toppers zakken zaterdag af naar het Limburgse Peer waar op de indoorpiste van Snow Valley de negende editie van het BK Indoor wordt georganiseerd.

Het was geen evidentie om beide toppers aan de start te krijgen. Maes, op 3-jarige leeftijd naar Oostenrijk verhuisd, had oorspronkelijk andere plannen in zijn voorbereiding op de start van het wereldbekerseizoen, later deze maand in het Oostenrijkse Soelden. “Ik zou normaal dit weekend in het Zwitserse Saas Fee skiën maar dat gaat niet door”, klinkt het bij de tweevoudige medaillewinnaar op het recentste WK voor juniores. “Voor mij is dit de ideale gelegenheid om snel over en weer naar België te komen. De Belgisch ski community geeft mij heel veel, dit is mijn manier om iets terug te doen als voorbeeld voor de Belgische jeugd.”

Maes brak vorig jaar definitief door. De 21-jarige Antwerpenaar staat intussen op de 22ste plaats op de wereldranglijst reuzenslalom. “Tussen alleen maar oudere skiërs”, klinkt het. “Die goede ranking geeft mij ook betere startplaatsen in de wedstrijden. Maar het verschil met de skiërs achter mij is klein. Ik zal dus moeten blijven presteren om die goede ranking vast te houden. Daar ligt de uitdaging van dit seizoen.”

Het Belgische team – met naast Maes ook Marchant, Dries Van den Broecke en Tom Verbeke – trok begin augustus al naar de andere kant van de wereld. Maes boekte er op Nieuw-Zeelandse sneeuw zijn eerste zege van het seizoen. “Het is leuk om er niet alleen voor te staan”, meldt de skiër uit Edegem. “Vooral voor Armand, na twee jaar blessureleed, was het belangrijk om meteen goed te presteren. We pushen elkaar, iedereen wil de beste Belg zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.