Verrassende eerste profzege voor Piet Allegaert in Eurométropole: “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik me voel”

Verrassende eerste profzege voor Piet Allegaert in Eurométropole: “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik me voel”

Foto: Photo News

Piet Allegaert van Sport Vlaanderen-Baloise heeft zaterdag de 79e editie van de Eurométropole Tour op zijn naam geschreven. In de sprint van een uitgedunde kopgroep haalde onze 24-jarige landgenoot het na 176,7 km tussen La Louvière en Doornik verrassend van de Fransman Florian Sénéchal (Deceuninck - Quick-Step) en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Voor de West-Vlaming was het de eerste zege van het seizoen, zijn eerste profzege ook. Op de erelijst van de Eurométropole volgt hij regerend wereldkampioen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) op.

"Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik me voel. Ik ben erg aangedaan door deze zege", stelde Allegaert. "Ik had goede benen. Onze kopgroep hield stand, de sprint was onvermijdelijk. Ik had de kans om aan de rechterzijde van de weg te rijden voor het aansnijden van de laatste bocht. Op links was er dan een valpartij, die ik niet gezien heb. Ik heb gewoon alles gegeven tot aan de meet. Ook al ben ik geen echte sprinter, toch heb ik Sénéchal en Stuyven geklopt."

Stuyven en Pedersen

Jasper Stuyven, die derde werd, had geen goede benen. "Ik weet niet echt waarom", zei hij. "Het was echt een kwestie van overleven vandaag, zeker in de heuvels halfweg het parcours."

Stuyvens ploeggenoot en kersvers wereldkampioen Mads Pedersen kwam niet in het stuk voor. "Ik had een slechte dag, na een hele lange week zonder training", aldus de Deen, die verkouden was en zijn titel dus niet kon verlengen. "Ik wou toch aan de start staan, ondanks die verkoudheid. Maar ik deed nooit echt mee. Ik denk dat mijn lichaam zijn limieten heeft bereikt en dat merk je in een koers als deze. Maar ik was blij eindelijk mijn regenboogtrui te kunnen aantrekken."

Hodeg

Net voor de sprint was er nog een zware valpartij van Alvaro Hodeg. De Colombiaan van Deceuninck - Quick Step kwam daarbij op zijn rug terecht. Nadien werd hij met een ziekenwagen weggevoerd.

Met de Eurométropole Tour, de voormalige Franco-Belge, is er een drieluik van Waalse semiklassiekers van start gegaan, met zondag nog de Famenne-Ardenne Classic (1.1) en dinsdag Binche-Chimay-Binche (1.1).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.