Alvarado gaat weer met zege aan de haal in Pelt: “Had het ritme snel te pakken”

Alvarado gaat weer met zege aan de haal in Pelt: “Had het ritme snel te pakken”

Foto: BELGA

Ceylin del Carmen Alvarado is eigenlijk nog altijd belofte met haar 21 lentes. Vorig jaar won de veldrijdster haar eerste klassementswedstrijd in Brussel en dit jaar wil ze definitief de aansluiting maken met de top. Nu scoort ze drie op drie: winst in een kleine wedstrijd in Dordrecht, in Meulebeke en ook in Pelt.

“Het was toch een beetje afwachten hoe mijn lichaam zou reageren op mijn eerste ‘dubbele’ weekend”, aldus de Nederlandse na afloop. “Maar het draaide vlot, ik had het ritme snel te pakken. Ik wist ook dat ik geen schrik moest hebben hier voor dit rondje, want dit parcours lag me. Dus ik begon met vertrouwen en hoopte op goede benen en dat bleek ook het geval.”

Nochtans kwam Yara Kastelijn nog sterk opzetten, maar uiteindelijk kraakte de Nederlandse halfweg de vierde ronde en streed ze enkel nog voor de tweede plaats. “Ze kwam inderdaad af en toe wel heel dicht”, moest de renster van Corendon-Circus beamen. “Het was zaak om de druk te blijven zetten, het tempo hoog te houden en voor mezelf de focus te houden: mijn ademhaling controleren, recupereren waar kon en versnellen waar nodig. Dat lukte en dus pak ik de zege.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.