Snelste Ironman ooit voor Van Lierde levert geen zege op in Barcelona

Snelste Ironman ooit voor Van Lierde levert geen zege op in Barcelona

Foto: Activ’images

Voor het eerst in tien jaar geen WK Ironman in Hawaï voor Frederik Van Lierde, de wereldkampioen van 2013 probeerde een week voor de hoogmis van het triatlon de Ironman van Barcelona te winnen. Dat lukte net niet voor de 40-jarige West-Vlaming. Van Lierde botste in Barcelona op een veel sterkere Duitser Florian Angert. Die legde de 3,86 km zwemmen, 180,2 km fietsen en marathon lopen af in een straffe 7 uur 45 minuten en 5 seconden. Frederik Van Lierde kwam 8 minuten en 20 seconden later over de meet. 7 uur 53 minuten en 25 seconden is de snelste Ironman die Van Lierde ooit aflegde, maar het volstond niet voor de zege.

Bij de vrouwen triomfeerde de Zweedse Sara Svensk in 8u34:10, voor de Duitse Laura Zimmermann (8u49:12). Onze landgenote Katrien Verstuyft vervolledigde het podium in 8u58:10, op 24 minuten van Svensk. Ze verdedigde haar derde plaats tot in de slotmeters tegen de Australische Dimity-Lee Duke, die dezelfde tijd als Verstuyft achter haar naam kreeg. Een schitterende prestatie van Verstuyft in haar eerste race op deze afstand.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.