Open Bedrijvendag: Ook Kringwinkel De Cirkel is 'eindeloos interessant'

Gluren achter de schermen van een bedrijf onder het thema 'duurzaam ondernemen'. Het kon gisteren op Open Bedrijvendag. In Lochristi had u maar één plek om dat te doen: in de gloednieuwe Kringwinkel De Cirkel op de Antwerpse Steenweg. Dat het ook in deze zaak meer is dan winkeltje spelen met wat iemand anders niet meer nodig heeft, merkten de toeschouwers tijdens de rondleiding van verantwoordelijke Nancy Cooreman.

De Kringwinkel bezoeken ging op Open Bedrijvendag even in omgekeerde richting: binnen langs de grote poort aan de achterzijde van het Decosan-gebouw, buiten langs de ingang. "Eens de goederen in de winkel liggen, is ons werk immers gedaan", vertelt Nancy aan de talrijke bezoekers. "Wanneer de goederen hier afgegeven worden, belanden ze in de juiste container waar ze voorlopig worden gestockeerd. Daarna gaan ze naar de respectieve ateliers: een voor de kleding, een voor de electro, een voor de boeken, een voor de meubels, enz. Daar wordt een en ander nauwkeurig nagekeken. Dat kan gaan van glazen wassen, kijken of kleding niet bevuild is, tot kijken of alle bladeren nog in een boek zitten. Al die ateliers worden bevolkt door het personeel, een twintigtal mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de Kringwinkel. Vergeet niet dat dit in de eerste plaats een tewerkstellingsproject is. NIet iedereen is fulltime aan de slag, het hangt af van de persoonlijke situatie van onze mensen. En er zijn natuurlijk ook onze gedreven vrijwilligers", klinkt het bij de verantwoordelijke.

Kleedje zoeken?

"Zaken die stuk zijn, behalve electro, aanvaardt de Kringwinkel niet.  Dan verwijst men de aanbrengers van het materiaal gewoon door naar het containerpark. "Wij kunnen dat niet allemaal zelf doen want dat kost ook voor ons geld", horen we. De stock achter de schermen van de Kringwinkel is ronduit indrukwekkend. Zo zijn de kledingbakken op grote hoogte aan de lopende meter gestapeld en gesorteerd. "Het gebeurt dat er eens iemand terugkomt, bijvoorbeeld omdat een kleedje verkeerdelijk was afgegeven. Maar het is zo goed als onmogelijk om dat nog terug te vinden, als je onze stock hier bekijkt", aldus Nancy. Lochristi is ook bekend om de hoge kwaliteit van de goederen die binnengebracht worden en verkocht worden.

Blauwe prijzen

Wie graag in de Kringwinkel loopt, komt best regelmatig langs. Zo wisselt het aanbod voortdurend, en kijk je best uit naar de blauwe etiketten, het moment waarop de goederen aan halve prijs worden aangeboden. Ook dat gebeurt in een roulatiesysteem, dus met wat geduld vind je je droomaankoop wel aan een schappelijke prijs. Kopen kon natuurlijk ook gisteren, al lag de focus vooral op uitleg over de bedrijvigheid in het kader van de Open Bedrijvendag. Want de nieuwste winkel in Lochristi is en was "eindeloos interessant."

Over twee weken is Kringwinkel De Cirkel alweer aan het feest: dan is er op zaterdag de jaarlijkse modeshow, waarbij het personeel zelf op de catwalk komt. "Een mooi moment, waarop ze allemaal fier zijn. Ook deze keer hebben we heel wat kwaliteitsmerken in aanbod", besluit Nancy Cooreman.

Kringwinkel De Cirkel, Antwerpse Steenweg 31, is open van dinsdag tot zaterdag, van 10 uur tot 17.30 uur. Goederen binnenbrengen kan tot 17.15 uur. Wie al in Halloweenstemming wil komen of zich griezelspullen wil aanschaffen, kan al terecht in een uitgebreide themahoek.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio