Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Deze ratelslang is wel degelijk dodelijk.  Natuuropvangcentrum

Dodelijke ratelslangen gedumpt in bosje naast de weg

Tijdens een oefening in de buurt van Namen heeft de brandweer drie slangen, waaronder twee Texaanse ratelslangen, gevonden. Een beet van zo een ratelslang kan dodelijk zijn als er niet snel een tegengif wordt toegediend.

Volgens de politie zaten de dieren in de buurt van een terrarium dat daar duidelijk gedumpt werd. De dader wordt nog opgespoord.

De giftige slangen zijn opgehaald door het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek, waar ze nu in quarantaine zitten in een vergrendelde ruimte. Ze zullen zo snel mogelijk naar een gespecialiseerd opvangcentrum worden overgebracht.

“Het is gelukkig al wat kouder, zodat ze minder actief en minder snel zijn, anders hadden ze zich niet zo snel laten vangen. Het gaat om jonge exemplaren. Toch zouden ze een kind kunnen doden met een beet, al zullen ze normaal gezien niet zomaar aanvallen, ze ratelen eerst met hun staart om te waarschuwen. Maar stel dat je er toevallig op zou trappen of je passeert er te dicht bij, kunnen ze wel lelijk uithalen”, zegt Michaël Deryckere van het Natuurhulpcentrum.

Wie dan niet snel een tegengif toegediend krijgt, kan eraan sterven.

In ons land mag men geen Texaanse ratelslangen houden, klinkt het in het opvangcentrum, waar ze drie jaar geleden ook al eens een Texaanse ratelslang opvingen. In Duitsland kan je zulke slangen gewoon op reptielbeurzen kopen. Maar ook in het zwarte circuit wordt er veel geld voor geboden.

Het beste van Enkel voor abonnees