Belgian Cats Emma Meesseman en Kim Mestdagh staan dicht bij eerste WNBA-titel: “We hebben nu twee kansen”

Emma Meesseman en Kim Mestdagh hebben de deur van een eerste WNBA-titel met Washington Mystics geopend. De club uit de Amerikaanse hoofdstad heeft in deze best of five een 1-2 bonus tegen Connecticut Sun op zak. Emma Meesseman schitterde, werd topschutster en leidde met 21 punten (waaronder 3 bommen) en 6 rebounds de Mystics naar de belangrijke 81-94 zege.

Als Washington Mystics dinsdagnacht opnieuw in Connecticut Sun wint is enerzijds de allereerste WNBA-titel een feit en heeft anderzijds Ann Wauters (titel in 2016 met Los Angeles Sparks, red.) met Emma Meesseman en Kim Mestdagh twee Belgian Cats als opvolgster. “Na de nederlaag in eigen midden in match twee wisten we wat te doen. Het thuisvoordeel van Connecticut Sun opnieuw proberen af te snoepen. Dat hebben we op een schitterende wijze vanavond ingevuld,” zei Emma Meesseman (21 punten, 6 rebounds, 1 assist ) die met een fantastische partij en als topschutster de Mytsics mee naar de winst leidde. “We hebben nu twee kansen om het af te maken. Dinsdag opnieuw in Connecticut en als het fout loopt hebben we nog een tweede mogelijkheid en die is in eigen huis,” aldus nog de West-Vlaamse superster van Washington.

 

 

De mentale opdoffer die de Mystics kregen met de nederlaag in match 2 en het uitvallen van MVP (Most Valuable Player) Elena Delle Donne speelde het in de derde wedstrijd van finale volledig van het parket. De rugproblemen waren immers opgelost voor Elena Delle Donne die in de basisvijf stond. Met een schitterend eerste kwart legde Washington Mystics de basis van de winst: 17-32. Connecticut Sun milderde in het tweede schuifje wel naar een 39-43, maar Emma Meesseman en co waren vooral niet van slag. Met een stevig derde kwart nam het team van coach Mike Thibault opnieuw afstand: 57-68.

Emma Meesseman opende het vierde kwart met drie opeenvolgende bommen en zette Washington Mystics op weg naar de belangrijke marge: 60-77. De remonte van Connecticut Sun kwam te laat en was vooral niet fel genoeg zodat de verdiende winst (81-94) naar Washington Mystics ging.

 

 

Ook in de NBA werd Meesseman opnieuw geprezen:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.