Belgische schaatsters rijden drie persoonlijke records op 1.500 meter in Inzell

Belgische schaatsters rijden drie persoonlijke records op 1.500 meter in Inzell

Foto: EPA-EFE

Op de laatste dag van de eerste schaatswedstrijden van het seizoen in Inzell was Sandrine Tas de beste van de Belgische schaatssters. Tas eindigde zondag in 2:04.33 als zevende op de 1.500 meter.

Stien Vanhoutte werd in 2:05.43 achtste en Anke Vos in 2:06.92 tiende. Alle drie noteerden ze een persoonlijk record. De overwinning ging naar de Russin Yekaterina Shikhova in 1:56.52. Er waren 21 deelneemsters.

De drie Belgische schaatssters zetten met Tim Sibiet (in 2:01.89 werd hij 37e op de 1.500 meter), Bart Swings en Jason Suttels het trainingskamp in het Zuid-Duitse schaatsoord voort. Volgende week vindt in de arena de officiële opening van het seizoen plaats.

Tas, Vanhoutte en Vos doen dit seizoen op de ploegachtervolging mee aan de wereldbekerwedstrijden. Het is voor het eerst dat Belgische vrouwen op dit onderdeel deelnemen. De drie, die een internationale reputatie hebben als inline skaters, stonden vorig seizoen voor het eerst op het ijs.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.