Prikkelarme kermis en diervriendelijk vuurwerk in Zulte

De organisatoren van de kermis en de firtelstoet. Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Een kermis gaat altijd gepaard met heel wat muziek, felle lichten en lawaai. Het hoort er traditioneel bij, maar kan voor sommige mensen een grote hinder zijn. Het gemeentebestuur van Zulte zorgde voor de kermissen in Machelen, Olsene en Zulte voor een prikkelarm moment, zodat mensen met epilepsie of extra gevoelige mensen en vooral kinderen ook eens zonder zorgen kunnen genieten van de kermis. Op maandag 7 oktober kunnen zij daarvoor bijgevolg naar de kermis op het Gaston Martensplein in Zulte tussen 16 u en 17 u.

Mensen met epilepsie en mensen die extra gevoelig zijn, hebben vaak veel moeite met een bezoek aan de kermis. Voor kinderen zijn de attracties wel leuk maar door een teveel aan prikkels, wordt het hen al snel te veel. Deze gevoelige personen hebben vaak problemen met de harde muziek en de felle lichten, omdat ze deze op openbare plekken niet kunnen filteren of zelfs uitschakelen.

Dank zij dit uurtje prikkelarme kermis in Zulte kunnen mensen met epilepsie of mensen die hooggevoelig zijn ook genieten van de kermis. De kermisuitbaters zullen de verlichting maximaal doven en de muziek tot maximum 30 db beperken.

Diervriendelijk vuurwerk

Een nieuwigheid voor de firtelkermis hebben wij op dinsdagavond 8 oktober met het diervriendelijk vuurwerk. Het traditionele vuurwerk wordt een beetje stiller. Het gemeentebestuur besloot dit jaar het diervriendelijk alternatief uit te proberen. De knallen zijn nog aanwezig, maar veel gedempter. Dit zou voor onze viervoeters toch al een groot verschil moeten geven. Het vuurwerk start om 21 uur aan de parking van de Smatch aan de Staatsbaan recht tegenover het Sociaal Huis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio