Vakantie

Met dit trucje blijven de gordijnen in je hotelkamer mooi dicht

Met dit trucje blijven de gordijnen in je hotelkamer mooi dicht

Foto: Shutterstock

Zelfs in de beste hotels kunnen de gordijnen teleurstellen, in die zin dat ze in het midden niet dicht genoeg tegen elkaar komen en een streepje daglicht binnenlaten. Onhandig als je het eigenlijk nog even donker wil houden om uit te slapen. Maar met dit trucje verduister je kamer de volgende keer optimaal.

Meestal kun je de rechter- en linkerkant van op maat gemaakte gordijnen in hotelkamers naar elkaar toe schuiven. Soms blijft er echter een streepje licht binnenvallen tussen de twee helften, wat je ’s morgens vroeger dan gepland wakker kan maken.

Rick Klau, een reiziger uit Californië heeft daar iets op gevonden. In de kast van zijn hotelkamer vond hij een kleerhanger met knijpers, waar je doorgaans broeken aan hangt. Die kneep hij verticaal vast aan de gordijnen zodat beide helften mooi samenbleven. Het daglicht bleef buiten - tot de man zelf besloot om op te staan. (Lees verder onder de foto)

Het trucje werd afgelopen donderdag gedeeld op Twitter en heeft sindsdien al meer dan 400.000 likes verzameld. Het werd ook al meer dan 70.000 keer gedeeld. De tip van Rick inspireerde andere twitteraars om hun praktisch vakantie-advies te delen.

Zo raadt iemand aan om eender welke kaart in het gleufje te steken dat dient om een elektronische sleutel in te schuiven. “Want dan kun je je gsm opladen in de kamer als je gaat eten in het restaurant.” Iemand anders vergat in het verleden vaak een oplader voor zijn telefoon en heeft goed nieuws voor wie hetzelfde overkomt. “Vraag een oplader aan de balie, ze hebben vast een doos vol laders die anderen zijn vergeten.”

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees