FOTO. Film Fest Gent is klaar voor acteurs, cineasten, regisseurs, muzikanten

Foto: Steven Hendrix

Gent - Graham Nash, één van de vier leden van Crosby, Stills, Nash & Young was nog maar recent live in Gent waar hij in de opera concerteerde, en nu kan Gent al kennis maken met David Crosby, lid van The Byrds, en ook één van de vier van CSN&Young. Weliswaar niet live, maar in Studio Skoop. Daar speelt niet minder dan drie keer de documentaire Remember my Name, over David Crosby. Studio Skoop is één van de locaties waar Film Fest Gent plaats heeft, en waar het ook allemaal begon. Morgen dinsdag gaat het filmfeest van start, met de vertoning van Les Misérables. En met Rode Loper Gebeuren vooraf.

David Crosby is overigens niet het enige muzikale element binnen Film Fest Gent. Zo is er op vrijdag 18 oktober de 19de editie van de World Sound Track Awards in de Capitole, waar Dirk Brossé het Brussels Philharmonic zal dirigeren en werk brengt van onder anderen tweevoudig Oscar-genomineerd componist Marco Beltrami, de legendarische Poolse componist Krzysztof Penderecki en de vader van de Belgische filmmuziek Frédéric Devreese. 

Nog een andere combinatie van film en muziek is terug te vinden in Videodroom, een initiatief van Vooruit, waarbij Vooruit aan tal van musici vraagt om aan de slag te gaan met scores van bekende films. Dit jaar zijn daar onder meer Die Hard en The Alien bij. Alles over Videodroom op deze site.

 

Alles over Film Fest Gent: klik hier.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio