Spaanse ex-toprenner ziet Grand Départ in 2023 naar Bilbao afzakken

Spaanse ex-toprenner ziet Grand Départ in 2023 naar Bilbao afzakken

Foto: Photo News

Er is een Grand Départ in de Baskische stad Bilbao in de maak. Dat moet blijken uit een tweet van Joseba Beloki, één van de voormalige challengers van Lance Armstrong.

U kent Beloki vermoedelijk nog van de valpartij in de Tour de France waarbij Armstrong, om Beloki te ontwijken, dwars door een weide naar beneden rijdt en meters lager opnieuw op het parcours terechtkomt. Die Beloki kondigde dus vandaag via twitter aan dat de Tour in 2023 naar Spanje komt afgezakt voor een Grand Depart.

De Tour startte tot nu toe één keer in Spanje. In 1992 werd gestart in San Sebastian, niet ver van de grens met Frankrijk. Volgend jaar start de Tour in Nice, het jaar nadien vormt de Deense hoofdstad Kopenhagen het decor voor het begin van ’s werelds grootste wielerwedstrijd. Aangezien Tour-organisator ASO doorgaans om de twee jaar voor het buitenland kiest, lijkt een Tourstart in 2023 eerder voor de hand te liggen voor Bilbao.

De burgemeester van het Frans-Baskische Bayonne heeft het nieuws van een nakende Tourstart op Spaanse grondgebied alvast bevestigd tegenover de Spaanse pers.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.