Op Stoapel organiseert gespreksavond over milieuvriendelijke schepen

Op Stoapel organiseert gespreksavond over milieuvriendelijke schepen

Foto: Op Stoapel

Temse - Zijn de tienduizenden grote schepen die de wereld rondvaren ook grote vervuilers? De meningen zijn verdeeld. In elk geval staan er elektrisch aangedreven schepen op stapel en zijn er schepen die door waterstof worden aangedreven. Op Stoapel, de erfgoedvereniging van de Boelwerf van Temse, vond het probleem van de luchtvervuiling door schepen een belangrijk onderwerp.

Op donderdag 10 oktober komt daarover een specialist ter zake spreken: het gaat om Paul Moeyaert, momenteel betrokken bij een project rond aandrijving van schepen door niet-fossiele brandstoffen. 

Afspraak in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt te Temse (voldoende parking of kom met de fiets) op donderdag 10 oktober te 19.30 uur. Na de uiteenzetting door Paul Moeyaert is er tijd voor nader contact rond een fairtrade drankje.
Toegangsprijs 5 euro, drank inbegrepen. Leden van Op Stoapel betalen 4 euro.
Meer info via theo.baeke@telenet.be

Op Stoapel wil het erfgoed van de Boelwerf in ere houden en neemt allerlei initiatieven: uitgave van een boek met overzicht van alle op de Boelwerf gebouwde schepen, aanwezigheid op tentoonstellingen, archief, nieuwsbrief, filmavond, toekomst van de Belgica, en werkt mee met een provinciaal initiatief rond de herinnering aan de scheepsbouw langs de Schelde. Elk jaar is er ook een uitstap, kijk voor meer info op www.opstoapel.org 

Paul Moeyaert is van opleiding Scheepsbouwkundig Architect en Nucleair Ingenieur. Zijn loopbaan bestrijkt zowat alle domeinen op het gebied van scheepvaart – technisch-commerciële coördinatie op verschillende scheepswerven (waaronder Boelwerf), technisch beheerder van schepen bij verschillende rederijen, surveyor bij classificatiemaatschappijen, consultant nu bij Exmar in de werkgroep Energy Efficiency and Innovation. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio