Knappe start voor Speler van het Jaar Ismael Bako in Frankrijk

Knappe start voor Speler van het Jaar Ismael Bako in Frankrijk

Foto: BELGA

Belgisch Speler van het Jaar Ismael Bako, die afgelopen zomer Antwerp Giants verliet voor ASVEL Villeurbanne, kende een sterke in de Franse Pro A. Villeurbanne won met 85-76 van Cholet en Ismael Bako tekende in 15 minuten voor 12 punten, 3 rebounds en 2 blockshots. Hij werd meteen uitgeroepen tot “Man van de Match”.

Nog in de Franse Pro A won Quentin Serron (8 punten, 1 rebound) met Strasbourg met 72-103 van het Le Portel van Jonathan Tabu. Die laatste viel uit met een kuitblessure en is minstens een maand buiten strijd.

In de Spaanse ACB won Kevin Tumba (2 rebounds) met Murcia, zonder Manu Lecomte, met 89-73 van Zaragoza. Maxime De Zeeuw (2 punten) won met Obradeiro met 98-96 van Bilbao. Sam Van Rossom (8 punten, 7 assists) won met Valencia met 95-72 van Real Betis.

In de Italiaanse Serie A verloor Jean Salumu met Pistoia met 87-72 van Treviso. In de Duitse Bundesliga verloor Elias Lasisi (3 punten, 1 rebound) met Göttingen met 90-75 van Wuerzburg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.