FOTO. Start actie Warmste Week voor Spaans hondenasiel

Slagerij Chris & Geraldine in de Posthoornstraat in Machelen doet ook dit jaar weer mee aan de Warmste Week. In dat kader startten zij vorige vrijdag, op Werelddierendag, met de verkoop van een aantal producten ten voordele van de actie. Vorig jaar steunden zij de organisatie Ace/Shin die zich inzet voor de Spaanse straathonden met bijna €2000. Zij hopen uiteraard dit jaar nog beter te doen.

Chapar is de geadopteerde Spaanse straathond van Chris en Geraldine. Waarschijnlijk is het een kruising tussen een Spaanse waterhond (perro de agua Español ) en een border collie. Zijn naam in het asiel was El Chaparral  (11 910), genaamd naar het dorp en niet ver van het golfterrein El Chaparral, waar hij gevonden werd.

Vorig jaar hebben de baasjes van Chapar voor de eerste maal deelgenomen aan de Warmste Week ten voordele van Spaanse honden in nood en Shin, een asiel in Mijas, in de provincie Malaga in het zuiden van Spanje. Oprichtster Fabienne Paques, een Belgische, en dierenverzorgster Kelly hebben Chapar (zie foto) letterlijk van de straat gered. Chapar is hen daar eeuwig dankbaar voor. Begin september kwamen Fabienne en Kelly naar Nederland en België om de gelukkige kwispelende adoptiehonden en hun nieuwe baasjes te ontmoeten.

Jammer genoeg gaat de Spaanse regering anno 2019 nog altijd laks om met straathonden.  Hondenvangers zoals in de film ‘Lady en de Vagebond’ bestaan daar echt. Ze halen de honden van straat en die worden dan naar dodingstations gebracht. Als de eigenaars binnen de tien dagen hun hond niet afhalen worden ze gedood.

Fabienne en haar medewerkers kopen honden vrij om ze dan naar hun ‘refugio’, een toevlucht in een asiel, onder te brengen. Daar verzorgen ze de ten dode opgeschreven honden om ze voor adoptie aan te bieden. Vroeger was dat asiel een dodingsstation. De Belgische Fabienne, bouwde dit, samen met de Nederlander wijlen Ton van den Broek om tot een asiel waar de honden een tweede kans krijgen. De refugio bestaat nu 20 jaar en er zijn al meer dan 22 000 honden geadopteerd, grotendeels in België , Nederland .

Voeding en verzorging voor deze stakkerds is helaas niet kosteloos, dus daarom verkopen Chris en Geraldine, de baasjes van Chapar, opnieuw een reeks producten: ACE/SHIN kwispelstaartjes, ACE/SHIN burgers, ACE/SHIN hondensnoetjes van chocolade en de ACE/SHIN zelfgemaakte Veggie schijf.

Om de Warmste Week in te zetten kan je ook in de winkel een glaasje ACE/SHIN wijn proeven die ze het hele jaar zullen verkopen.

Wil je een zak honden- of kattenvoeding doneren, dan zijn deze ook altijd welkom. Je mag er zelfs vrijblijvend een foto van jezelf en je viervoeter op kleven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio