Thomas Degand en Ludwig De Winter blijven Wanty-Gobert trouw

Thomas Degand en Ludwig De Winter blijven Wanty-Gobert trouw

Foto: Photo News

Ludwig De Winter en Thomas Degand hebben hun verbintenis met Wanty-Gobert verlengd voor respectievelijk een en twee jaar. Dat heeft de wielerploeg dinsdag laten weten.

De 33-jarige Degand is al renner bij Wanty-Gobert sinds de opstart van het team, met uitzondering van een passage bij IAM Cycling in 2015. Dit seizoen klasseerde hij zich in de top 20 in de eindstand van de Ronde van de Limousin (13e) en het Circuit van de Sarthe (17e). De Winter, die eind dit jaar zijn 27e verjaardag viert, heeft bij Wanty-Gobert een rol als superknecht. De baroudeur toonde zich in het voorjaar onder meer in de vroege ontsnapping in Kuurne-Brussel-Kuurne en in de E3 BinckBank Classic.

“Thomas is sinds jaren een lid van de Wanty-Gobert-familie”, reageert sportdirecteur Hilaire Van der Schueren. “Net als Ludwig werkt hij zijn taken als knecht met verve af. Zijn opdrachten zullen het komende jaar nog een belangrijkere amplitude krijgen, omdat we verwachten dat hij meer verantwoordelijkheid op zijn vork zal nemen om de rol van wegkapitein te vertolken. De lat zal iets hoger liggen. Op Ludwig kun je huizen bouwen. Ongeacht de opdracht die hij toegewezen krijgt, is hij altijd bereid om, in de mate van het mogelijke, zijn werk te doen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.