Redders in zwembad krijgen keelpijn, hoofdpijn en worden duizelig: beheerder is onderzoek gestart

Redders in zwembad krijgen keelpijn, hoofdpijn en worden duizelig: beheerder is onderzoek gestart
Gent -

Het personeel van zwembad Rooigem in Gent heeft dinsdagmiddag om 13.30 uur het werk tijdelijk neergelegd. De luchtvochtigheid in het zwembad is te hoog en de redders krijgen hoofd- en keelpijn en worden duizelig

Gentenaars die dinsdagmiddag wilden gaan zwemmen in zwembad Rooigem werden door het personeel tegengehouden. Die wilden met hun prikactie het personeelsbeleid voor een zoveelste keer aankaarten. Concreet heeft hun onvrede te maken met de luchtvochtigheid in het zwembad.

Bruno Pessendorfer van zwembadbeheerder Farys legt uit: “We weten al een tijd dat de luchtvochtigheid in het zwembad te hoog is. Wie er een hele dag en enkele dagen na elkaar werkt, kan hoofdpijn en keelpijn krijgen en duizelig worden. We monitoren de situatie goed en er is geen gevaar voor de gezondheid van het personeel. Ook niet voor de zwemmers, die maar tot twee uur in het gebouw zijn.”

Onderzoek

Farys voert naar eigen zeggen al een tijd een onderzoek naar de oorzaak van het probleem en zoekt een duurzame oplossing. “Het onderzoek van onze technici is bijna afgerond. Dat hadden we misschien beter moeten communiceren naar het personeel van het zwembad”, zegt Pessendorfer. “Maar het is geen eenvoudige materie. Daarom duurt het onderzoek een tijd.”

De zwembad beheerder betreurt dat enkele Gentenaars dinsdag niet hebben kunnen zwemmen. Het personeel laat weten dat de actie wordt gesteund door de vakbonden en als niet snel verandering komt, er nog acties volgen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees