Dief die duim van vrouw brak in Eeklo opgepakt na opsporingsbericht

Dief die duim van vrouw brak in Eeklo opgepakt na opsporingsbericht

Foto: BELGAIMAGE

Eeklo -

Een man die verdacht wordt van een diefstal met geweld in Eeklo, waarbij de duim van het slachtoffer gebroken werd, is opgepakt door een tip na een opsporingsbericht. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden op 5 juni in Eeklo. Een 65-jarige vrouw had net boodschappen gedaan en reed haar wagen binnen in haar garage, zegt het parket. “Op een gegeven moment werd zij aangesproken door een man met de melding dat zij met haar voertuig tegen een ander voertuig was gereden. Bij dit afleidingsmanoeuvre nam de man hardhandig de handtas van het slachtoffer waardoor zij gewond raakte. Ze liep een breuk op aan haar duim en was een tijdlang arbeidsongeschikt. In haar handtas stak onder meer een som geld.”

Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer al tijdens het winkelen gevolgd werd door de verdachte. De politie verspreide een opsporingsbericht en na een uitzending in het opsporingsprogramma Faroek kwamen ook verschillende tips binnen. Dat heeft tot een doorbraak geleid, meldt het parket. De verdachte kon geïdentificeerd worden en werd maandag opgepakt. Het gaat om een 50-jarige man uit Assenede met de Nederlandse nationaliteit. Hij werd dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees