Film Fest opent met Gentse glamour op de rode loper

Aan de Kinepolis in Gent is dinsdagavond het jaarlijkse Film Fest losgebarsten. 128 langspeelfilms, een reeks kortfilms in winkelzaken in de binnenstad en de World Soundtrack Awards staan de komende tien dagen op het programma. De hoogmis voor de Gentse cinemaliefhebbers werd dinsdagavond traditiegetrouw afgetrapt met een glamouravond op de rode loper met een heleboel genodigden uit de filmwereld. Echte sterren waren daar niet te zien, maar de goed gevulde gastenlijst deed de trappen van de Kinepolis schitteren. Film Fest Gent loopt van 8 tot en met 18 oktober.

Het Film Fest opende dinsdagavond met Les misérables. Die openingsfilm heeft weinig te maken met de roman van Victor Hugo, maar des te meer met politiegeweld tegen zwarte jongeren in de Parijse banlieues. Verwacht een explosieve molotovcocktail met gelijke delen La haine en Do the right thing.

Wie kickt op glamour, kan zich vanaf vanavond opstellen naast de rode loper op de trappen van Kinepolis, om een glimp op te vangen van pakweg Matthias Schoenaerts, die de slotfilm The mustang komt voorstellen.

Het 46ste Film Fest focust op taboedoorbrekende films uit Spanje en uiteraard op muziek, met componisten Marco Beltrami, Frédéric Devreese en Krzysztof Penderecki in de hoofdrollen en een flinke dosis horrormuziek. De horecazaak Maison W stelt filmportretten van fotograaf Bas Bogaerts tentoon.

Corrigeer

MEER NIEUWS