André Greipel flirt met 3 teams, waaronder ploeg Mathieu van der Poel

© Photo News

Hij is al 37 en beleefde een snertseizoen bij Arkea-Samsic, dat uitmondde in een onderlinge contractverbreking. Toch zal André Greipel ook in 2020 nog koersen. De Duitse sprinter wou graag terugkeren naar Lotto-Soudal, maar dat zag de Belgische World Tour-ploeg niet meer zitten. Er werd een extrasportieve functie voorgesteld, maar Greipel voelt zichzelf nog niet versleten.

bvc, gvdl

Drie ploegen zien nog brood in de elfvoudige Tourritwinnaar. Eén daarvan is de Belgische procontinentale formatie Corendon-Circus. De ploeg van Mathieu van der Poel rijdt op het Duitse fietsmerk Ca­nyon, dat graag een goeie Duitse renner in de ploeg wil. Eerst werd gepoogd om Jannik Steimle binnen te halen, maar die koos ondanks een mondeling akkoord met Corendon-Circus voor Deceuninck-Quick Step. Greipel is goed bevriend met de Duitse ex-renner Michael Rich, die bij Canyon consulent is.

Ook om de mogelijke nieuwe Duitse cosponsor Alpecin binnen te halen, zou Greipel een ideale move zijn van Corendon-Circus. Bovendien hebben de gebroeders Roodhooft met Stijn Devolder bewezen dat ze oudere renners een nieuw elan kunnen bieden.

Naast Corendon-Circus tonen ook het Dimension Data van Victor Campenaerts en een andere, niet nader genoemde buitenlandse ploeg interesse in Greipel. Aan de Duitser om na zijn vakantie – begin november – te beslissen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over André Greipel

Video

Keuze van de redactie