Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Het bord in de Donkerstraat zal binnenkort vervangen worden.emd

“Spelfout? Nee hoor, gewoon een heel oud bord”

Ninove

-

In de Donkerstraat in Ninove worden de bestuurders aangemaand om voorzichtig te rijden. Een goed initiatief, alleen doet het verkeersbord met daarop Voor onze kinderen bejaarden rijdt voorzichtig nogal wat wenkbrauwen fronsen.

De gebiedende wijs of imperatief van rijden is rijd en dus zou er een t te veel staan op het verkeersbord, maar volgens schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) gaat het niet om een dt-fout. “We weten niet wie dit verkeersbord heeft geplaatst, aangezien het om een sensibiliserend bord gaat waar geen verkeersreglement aan gekoppeld is. Maar vermoedelijk gaat het over een bord uit de jaren zeventig en toen was het effectief gebruikelijk om bij de imperatief stam + t te gebruiken als meerdere personen aangesproken werden. Die vorm is nog altijd terug te vinden in archaïsche teksten”, stelt Vande Winkel.

En waarom dan oppassen voor kinderen en bejaarden (al was er voor het woordje en blijkbaar geen plaats op het bord)? Er is geen woonzorgcentrum in de buurt (geweest) en het bord staat niet in de richting van de basisschool? “Vermoedelijk werden kinderen en bejaarden vermeld omdat zij de zwakste weggebruikers zijn. Bestuurders hun snelheid voor hen aan te passen”, besluit Vande Winkel.

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) wil het bord toch laten vervangen, vermoedelijk door een bord met Suske en Wiske. (emd)

Het beste van Enkel voor abonnees