55 Belgen aan de start van WK Ironman in Hawaï

55 Belgen aan de start van WK Ironman in Hawaï

Bart Aernouts Foto: Be Movi - Geert Janssens

Komende zaterdag vindt op het paradijselijke Hawaï het WK Ironman triatlon plaats, zowat de zwaarste sportwedstrijd ter wereld. Om 18u25 Belgische tijd duiken er 2.452 triatleten in het water van de Stille Oceaan om te beginnen aan een tocht van 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en een marathon (42,195 kilometer) lopen. Acht uur later kennen we de winnaar. Wie weet is dat wel Bart Aernouts. Onze landgenoot werd vorig jaar tweede op Hawaï en is één van de outsiders voor de wereldtitel. Naast Aernouts slaagden nog 54 andere Belgen erin om zich te kwalificeren voor het WK. Zij nemen deel in de verschillende amateurreeksen die zijn onderverdeeld in geslacht en leeftijdsgroep.

55 Belgen aan de start van WK Ironman in Hawaï

Een pak minder dan de 71 Belgen die vorig jaar aan de start stonden in Hawaï, maar dat was dan ook een record. Ophelie Saussus is met haar 22 jaar de jongste Belgische deelneemster, de 58-jarige Erwin Bruninx is de ouderdomsdeken van Team Belgium 2019. Daarmee is hij nog 28 jaar jonger dan Hiromu Inada, een 86-jarige Japanner die zijn eigen record van oudste finisher ooit wil verbreken. Het Nieuwsblad is dit jaar opnieuw als enige Belgische nationale sportmedium aanwezig in Hawaï. U kan al onze verhalen volgen op Nieuwsblad.be/Hawai.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.