Amerikaans elektriciteitsbedrijf wil bijna 800.000 gezinnen zonder stroom zetten

Amerikaans elektriciteitsbedrijf wil bijna 800.000 gezinnen zonder stroom zetten

Foto: EPA-EFE

Het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf Pacific Gas & Electric gaat een deel van zijn klanten in het noorden van Californië vanaf woensdag zonder stroom zetten, als voorzorgsmaatregel. In totaal kunnen tot 800.000 klanten door de maatregel getroffen zijn, meldden Amerikaanse media. Het afsluiten zou ook meerdere dagen kunnen duren.

Aanleiding zijn de weersvooruitzichten. Er wordt extreem winderig en droog weer voorspeld en dus is men bang voor bosbranden. In de regio zijn er al branden ontstaan door het omvallen van elektriciteitspalen.

“We kiezen voor een afschakelingsplan als laatste redmiddel”, zegt vice-voorzitter Sumeet Singh volgens CNN. Hij geeft toe dat de hinder enkele dagen zou kunnen duren. Het bedrijf moet immers eerst veiligheidscontroles uitvoeren alvorens de stroom weer kan aangezet worden. De burgemeester van San Jose riep zijn inwoners op rekening te houden met zeven dagen zonder stroom. Heel wat bedrijven gaan een beroep doen op generatoren.

PG&E heeft al toegegeven dat zijn materieel mogelijk aan de basis lag van de verwoestende Camp Fire van vorig jaar. Een elektriciteitslijn zou er tegen enkele bomen zijn gevallen. Bij de brand kwamen 85 mensen om het leven, duizenden gebouwen gingen in vlammen op.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees