Verdachte opgepakt voor bommelding in Aarschot, Diest en Westerlo waarbij 21.500 leerlingen geëvacueerd werden

Verdachte opgepakt voor bommelding in Aarschot, Diest en Westerlo waarbij 21.500 leerlingen geëvacueerd werden

Foto: rr, Faroek

Aarschot / Diest / Westerlo -

De politie heeft een verdachte opgepakt voor de bommelding van 8 mei in Westerlo, Aarschot en Diest, waarbij 21.500 scholieren geëvacueerd moesten worden. Het parket wil voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is gearresteerd.

Op 8 mei werden alle scholen in Aarschot, Diest en Westerlo geëvacueerd nadat een onbekende in een brief - die ’s nachts was opgehangen aan de ingang van een veiligheidscentrum in Westerlo, waar zowel de politie als de brandweer kantoren heeft - had gedreigd met een bomaanslag. “Dit is een waarschuwing dat ik het meen. Ik ben een lone wolf. Ik heb ergens in een school een brandbom en een gasbom met stalen nagels geplaatst om 10 uur deze ochtend gaan ze af. Het is een school in westerlo, diest of aarschot. Zoek het maar uit. En voor de media: codewoord FOX DIE en RED ALERT meedelen”, stond in die brief te lezen.

Daarop werden uit voorzorg in totaal 21.500 leerlingen van alle scholen in die drie gemeentes geëvacueerd. Na controles van alle schoolgebouwen werd echter geen bom ontdekt. De politie nam de zaak desondanks “zeer ernstig”, en verspreidde enkele weken later camerabeelden van de verdachte in het VTM-programma ‘Faroek’. Daarop was de man met de brief te zien, en iets vroeger ook met een jerrycan.

Het is niet duidelijk of de tips die voortkwamen uit dat programma geleid hebben tot een doorbraak. Het parket wil voorlopig enkel bevestigen “dat er in dit onderzoek dinsdagnamiddag een verdachte werd gearresteerd”, maar wil voorlopig geen verdere informatie over de identiteit of het motief van de verdachte kwijt. “De verdachte moet nog voor de onderzoeksrechter verschijnen, het onderzoek wordt volop verdergezet”, klinkt het.

Corrigeer

MEER NIEUWS