Italiaans weekend van vrijdag 18 oktober tot zondag 20 oktober

Italiaans weekend in CC Leietheater met Sandra Kim

Italiaans weekend in CC Leietheater met Sandra Kim

Sandra Kim

Deinze / Nevele - vtbKultuur Deinze organiseert een Italiaans weekend in CC Leietheater. Op vrijdagavond is Marc Vandenbon te gast om ons onder te dompelen in het fascinerende Italië. Op zaterdagavond komt niemand minder dan Sandra Kim langs met haar show ‘Bella Italia’. Op zondag bezorgt Ief Postino, de postbode van Iedereen Beroemd, de ‘Post’ nu eens niet in Italië.

Innemend Italië

Misschien heb je wel zin in een originele ontdekkingstocht door de fascinerende Italiaanse laars? Marc Vandenbon neemt je mee om de rood-wit-groene laars van binnenuit te leren kennen. Van vergeten Abruzzendorpjes, kriskras over de kunststeden, tot bij opmerkelijke Italiaanse iconen die het leven van vandaag kleur geven. Marc Vandenbon kijkt niet naar het land, hij smult ervan om er zoveel mogelijk van mee te dragen en te blijven genieten. Hij staat in bewondering maar spaart zijn kritiek niet.

Wanneer: vrijdag 18 oktober 2019 om 19.30 uur

Toegang: € 5 hier online in voorverkoop, €8 aan de kassa.

Waar: CC Leietheater, Brielstraat 8, 9800 Deinze

Sandra Kim

Dé topavond van het Italiaans weekend wordt ongetwijfeld ‘Bella Italia’, een project rond Sandra Kim. ‘Bella Italia’ is een hartverwarmend en heerlijk nostalgisch theaterconcert dat al bewees dat het menig hart sneller doet slaan. Een fantastische liveband dompelt je onder in de mooiste en bekendste Italiaanse hits. ‘Bella Italia’ is een concert om met weemoed terug te denken aan de voorbije vakantie en aan vervlogen vakantieliefdes. Het is hartstochtelijk genieten van 'la dolce vita' op 'una giornata particolare'.

De setlist is onweerstaanbaar. De ene na de andere hit passeert de revue: ‘Ti Sento’, ‘Gloria’, ‘I Maschi’, ‘Parole Parole Parole’, ‘Volare’, ‘Gente di mare’, ... allemaal overbekende klassiekers. Maar ook enkele verborgen parels van topartiesten als Paolo Conte, Eros Ramazzotti, Zucchero en vele anderen staan op het repertoire. Naast de typische Italiaanse passie serveert men ook vrolijke zomerhits als ‘Ma Quale Idea!’, ‘Tu vuo fà l’Americano’, ‘A far l’amore comincia tu’, ... Uit volle borst meezingen is toegestaan. De band excelleert, Begir en Marco zijn de perfecte Italiaanse gastheren en Sandra Kim blaast iedereen omver met haar fenomenale stem. 

Bella Italia bestaat uit 'quasi tutti Italiani': Sandra Caldarone (Sandra Kim), Marco Zanetton (Marco Z), Begir Memeti, orkestleider Adriano Cominotto op toetsen, accordeon, ... (Arno, Adamo, Vaya Con Dios, Jo Lemaire, ...), Damian Corlazolli op gitaar (Spring), Claudio Arduini op drums (Oscar and the Wolf) en de enige niet Italiaan die al die furie aankan, Bart Van Lierde (Bartholmeo Di Lirio, K’s Choice, Meuris, Radio Oorwoud, ...) op bas zetten de toon voor wat een onvergetelijke avond zal worden.

Wanneer: zaterdag 19 oktober 2019 om 20 uur.

Waar: CC Leietheater, Brielstraat 8, Deinze

Toegang: in voorverkoop 20 euro, aan de deur 25 euro. Je kan hier je tickets online aankopen. Wie minder vaardig is met de computer, wordt geholpen in TUI Deinze, Gentstraat 41, 9800 Deinze.

‘Post’ van Ief Postino

Op zondag 20 oktober sluit vtbKultuur Deinze het Italiaans weekend af met ‘Post’ van Ief Postino, de postbode die Limburg met Italië verbindt  voor Iedereen Beroemd. Post is een uitvergrote neerslag van het tv-item in het VRT magazine Iedereen Beroemd. Ief bracht brieven van België naar Italië en vice versa, handmatig afgeleverd op een typisch Italiaans voertuig, een Paggio-Ape. De reacties waren enorm, hij zag grote ontroering, vreugde, verbijstering, ... Hij opende het pad voor hernieuwde vriendschappen en verbroedering. Maar het was meteen ook de neerslag van 70 jaar emigratie en migratie tussen beide landen. Er is ook een schitterend boek van gemaakt.

‘Post’ draait dan ook rond de brief als communicatiemiddel en speelt in op gemis, heimwee en nood aan traagheid. In ‘Post’ komt Ief Postino niet alleen vertellen over ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers. Hij staat met zijn publiek ook stil bij hoe we vandaag communiceren en vermengt persoonlijke verhalen in de voorstelling. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de sixties, heimwee, vriendschappen, …

De toeschouwers hebben na de voorstelling de kans een boodschap en een adres achter te laten. Nadien krijgen ze dan een brief toegestuurd. Steven Wouters, klankbord van Ief Gilis en weetjesman tijdens de voorstelling, schrijft deze brief tijdens de voorstelling. De brief is bij elke voorstelling dan ook anders. Dit zorgt voor een leuke nabeleving bij het publiek. Er ontstaat een soort van wisselwerking tussen theatermaker en publiek. Iedereen uit het publiek kan namelijk ook een brief terugsturen.

Wanneer: zondag 20 oktober 2019 om 18 u

Waar: CC Leietheater, Brielstraat 8, Deinze

Toegang: €12. Tickets kan je hier online bestellen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio