Ploegmaats, volgepakt stadion, fans op café en sociale media: NBA-supertalent Ben Simmons creëert hype met banale actie

Ploegmaats, volgepakt stadion, fans op café en sociale media: NBA-supertalent Ben Simmons creëert hype met banale actie

Het nieuwe NBA-seizoen gaat pas van start op 22 oktober, maar intussen zijn alle 30 Amerikaanse basketbalteams gestart aan een reeks oefenwedstrijden. Zo ook de Philadelphia 76’ers. Supertalent Ben Simmons leidde zijn team naar een klinkende zege en zorgde voor een opmerkelijk hype.

De Sixers haalden het voor eigen publiek met 144-86 van het Chinese Guangzhou Long-Lions. Simmons was goed voor 21 punten, 8 rebounds en 7 assists. Bijna een triple-double (dubbele punten in drie statistieken) dus, maar dat is geen uitzondering voor de 23-jarige Australiër. Simmons staat dan ook bekend als één van de sterren van de toekomst met zijn veelzijdigheid, wat hem al vergelijkingen met LeBron James opleverde.

Maar dé grote kritiek op Simmons is dat hij niet kan schieten. De rijzige point guard mag dan wel een meester zijn in het vinden van ploegmaats en het scoren van lay-ups, van iets verder punten maken is vaak moeilijk(er) voor de Australiër. Wat hem iets makkelijker te verdedigen valt, zeker in belangrijke wedstrijden zoals in de play-offs.

Simmons wil echter af van de status van “man zonder schot” en dus doken er de voorbije zomer regelmatig video’s op van een hardwerkende Australiër die schot na schot maakte. Inclusief driepunters, waarvan hij er tot nu toe geen enkele maakte in de NBA op zeventien pogingen in twee seizoenen. Maar de voorbije nacht was het eindelijk zover.

Op het einde van het tweede kwart dribbelde Simmons de bal op. Het publiek ging rechtstaan, net als zijn ploegmaats. Er werd geroepen om een driepunter. De 23-jarige point guard raapte al zijn moed bij elkaar en ging ervoor… BOOOOOMMMM! Binnen. Het stadion in Philly en de bank van de Sixers ontploften, Joel Embiid (die andere ster van het team) kon zijn geluk niet op en knuffelde Simmons.

 

 

Ongeziene beelden dus voor een normaal gezien banale actie in de basketbalwereld. Maar de hype was écht. Op sociale media dook de video van de driepunter van Simmons in veelvoud op en blijkbaar werd er ook op café zwaar gevierd. Als Simmons dit kan doortrekken tijdens het seizoen, dan heeft de NBA er misschien wel een superster bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.