Tram tussen Neuseplein en Dampoort stapje dichterbij

Tram tussen Neuseplein en Dampoort stapje dichterbij

Het nieuw stuk tramlijn zou lopen van aan het Neuseplein tot aan Dok-Zuid (foto). Foto: fvv

Gent -

Er is een studieopdracht uitgeschreven voor het doortrekken van tram 4 tussen het Neuseplein en de Dampoort. Maar het is sowieso nog jaren wachten vooraleer er effectief een tram zal rijden.

De studieopdracht voor een nieuw stuk tramlijn langs de Oude Dokken brengt een tram naar de Dampoort opnieuw een stapje dichterbij. Het gaat om een stuk tramlijn van iets meer dan één kilometer, van het Neuseplein langs de Voormuide, Dok-Noord en het Stapelplein tot aan de rotonde van Dampoort.

Vlaamse regering?

Het dossier hangt samen met de bouw van de Verapazbrug, over het oude Handelsdok, maar wordt apart behandeld. De Stad Gent, De Lijn, het Agentschap Wegen en Verkeer en de watermaatschappij TMVW hebben samen de studieopdracht gelanceerd. Er wordt een bureau gezocht dat de tramlijn kan uittekenen, samen met de zones rond de sporen.

Vorige week klonk onrust in Gent omdat het nieuwe Vlaamse regeerakkoord niet rept over het stuk van tramlijn 4. Maar Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit, zegt ervan uit te gaan dat het project doorgaat.

“De handtekeningen van De Lijn en AWV staan mee op deze studieopdracht. Theoretisch kan de aanleg nog starten in deze legislatuur (vóór 2025, nvdr.). Maar het dossier moet alleszins klaar zijn om meteen te beginnen in de volgende legislatuur van de Vlaamse regering.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio