Yippee-ki-yay, Motherfucker! Gentse student geeft legendarische actiefilm nieuwe soundtrack

Yippee-ki-yay, Motherfucker! Gentse student geeft legendarische actiefilm nieuwe soundtrack

Foto: RR

Gent -

Een student van het KASK heeft de legendarische actiefilm Die Hard (1988) met Bruce Willis een nieuwe soundtrack gegeven. Film Fest Gent en Videodroom tonen het resultaat vrijdag in de Vooruit.

Voor wie Die Hard niet kent: het is een Amerikaanse actiefilm uit 1988 waarin Bruce Willis schittert als politieman John McClane. Hij neemt het in de wolkenkrabber Nakatomi Plaza op tegen de Duitse terrorist Hans Gruber. Die heeft een groep mensen gegijzeld, waaronder de vrouw van McClane. Alle lichaamsdelen en het witte marcelleke van Willis kleuren in geen tijd bloedrood maar, anders dan in het voetbal, wint op het einde niet de Duitser.

Naar aanleiding van Film Fest Gent wordt Die Hard in de Vooruit nog eens op groot scherm uitgezonden. De originele muziek, gecomponeerd door de Amerikaan Michael Kamen, gooit organisatie Videodroom evenwel overboord. In plaats daarvan horen bezoekers een alternatieve soundtrack, samengesteld door de Italiaanse voormalig KASK-student Alberto Cattani.

Afstudeerproject

“Het is een afstudeerproject dat we zeer tof vonden”, zegt Wouter Vanhaelemeesch, programmator van Videodroom. “Normaal zouden we zoiets niet tonen, maar nu doen we het eenmalig. Cattani is een Italiaanse uitwisselingsstudent die vorig jaar aan het KASK in Gent studeerde. Hij zal er vrijdagavond ook zijn om tekst en uitleg te geven. De soundtrack staat vol bijdragen van aanstormend electronica talent.”

Al nieuwsgierig naar de nieuwe soundtrack? Dan kan u die hier beluisteren. Na de film is er nog een afterparty met live-shows en dj-sets van enkele van de artiesten die u hoort op de soundtrack.

vr 11.10 - 20:00 Theaterzaal Vooruit

talk + film: €7 (add) / 5 (vvk) // combi film + afterparty: €10

gratis voor leden van Subbacultcha Belgium

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees